Antal: 10

• Skolans inriktningar

En pedagogisk plattform har utarbetats och en tydlig pedagogisk idé har vuxit fram. Våra inriktningar är en utveckling utifrån denna plattform - självklart i dialog med personal och föräldrar.

• Skolsköterska

Skolhälsovården tar över efter barnhälsovården när barnen börjar skolan. Som vid all annan hälso- och sjukvård gäller tystnadsplikt.

• Skolkurator

Kuratorns uppgift är bland annat att arbeta främjande och förebyggande med likabehandling och trygghet, ha stödsamtal med elever och föräldrar, handledning av lärare och samverka med andra enheter utanför skolan.

• Elevhälsa

Elevhälsan på Södra Ängby skola består av rektor, biträdande rektorer, kurator, skolsköterska och specialpedagoger.

• Kvalitet och policy

Södra Ängby skola är en del av Stockholms stad kommunala grundskolor som är öppna för alla. Hos oss ska varje elev känna sig trygg och säker och bli respekterad för den hon, han eller hen är.

• Skolfakta

Södra Ängby skola är en kommunal grundskola F-9 skola med cirka 780 elever.

Skolan är indelad i fyra olika pedagogiska arbetslag utifrån vår vilja att organisera oss nära eleverna:

• Elevhälsan - Arbetslag Sigma

Välkommen till arbetslag Sigma som består av specialpedagoger, kurator, skolsköterska, lärare med undervisning i liten grupp, svenska som andraspråkslärare, SYV-konsulent

• Undersida elev

Detta textstycke är en pufftext. Pufftexten visas i pufflistningar där det länkas till denna sida.