Länets skolungdomar som går ut årskurs 6-9 reser gratis med SL i sommar

Senast den 13 juni kommer Trafikförvaltningen skicka hem ett accesskort till alla elever som går ut årskurs 6-9 och som bor i Stockholms Län. SL-kortet gäller dygnet runt alla veckans dagar under perioden 16 juni - 9 augusti 2018

Ungdomsbiljetten är redan laddad på Accesskortet när du får det. Har du inte fått ditt SL Accesskort senast den 12 juni kan du kontakta SL Kundtjänst på 08-600 10 00. Ungdomar med skyddad identitet får biljetten via sin hemkommun.

Förlorat kort ersätts bara om du registrerat det. Registrera ditt kortnummer på Mitt SL för att få förlustgaranti. Det innebär att du kan få ett nytt kort med samma innehåll om du förlorar det. Gör det redan när du får kortet för att vara säker ifall olyckan skulle vara framme. Så gör du:

• Kortnumret hittar du på baksidan av kortet och du registrerar det via Mitt SL, de personliga sidorna på sl.se.
  • Du måste vara minst 16 år för att skapa ett Mitt SL-konto. Är du yngre, be en förälder eller annan vuxen om hjälp.
  • Om du redan har ett Mitt SL-konto behöver du bara registrera det nya kortnumret.

Blue