Till innehåll på sidan

Bibliotek

Skolbiblioteket på Södra Ängby skola är centralt beläget vid skolans Ljushall - nära expedition, lärosalar och skolmatsalen. I en fräsch, ändamålsenlig lokal kan vi erbjuda ett stort, varierat utbud av böcker, ljudböcker och tidskrifter som kontinuerligt uppdateras.

Här finns även ett växande utbud av böcker på engelska några andra språk. Vi kan vid behov låna in ordböcker och litteratur från Mångspråksbiblioteket. Skolan har nedladdningstillstånd för talböcker hos Legimus (huvudsakligen skönlitteratur) och vi har avtal med Inläsningstjänst som ger fri tillgång till nedladdning av de läromedel vi använder på skolan.

Till skolbiblioteket är man välkommen på lektionstid, raster och håltimmar - för boklån, infosökning, läxläsning eller avkoppling. När biblioteket är obemannat är det tillgängligt för skolpersonalen och för elever som kommer i sällskap med personal. Det finns datorer avsedda att användas av elever och personal - för infosökning och för boklån/sökning av bibliotekets media i Book-IT/Welib-katalogen.

En eftermiddag i veckan anordnas läxhjälp för skolans elever.

Vi ordnar ibland utställningar och aktiviteter i samband med dagar värda att uppmärksamma - till exempel Världsbokdagen, FN-dagen och Nobeldagen. Vi arbetar för att eleverna ska delta aktivt genom bokpresentationer, frågesport, författarbesök och andra aktiviteter med anknytning till läsning och litteratur.

Till skolbibliotekets uppgifter hör även informationsförmedling till personal och elever om aktuella kulturevenemang.

Vill du söka efter en bok i skolans bibliotek, prova den här länken - eller kom in och fråga!

Ansvarig för skolbiblioteket är Sofia Nordin, 08-508 343 23

 

Arbetsplan för biblioteket

Dela:
Kategorier: