Till innehåll på sidan

Att söka till Förskoleklass!

Har du barn som fyller sex år under året?

Inför skolsöksperioden skickas en broschyr med information från Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad. Du kan läsa mer om hur att jämföra och söka skola på http://www.stockholm.se/sokaskola/

Undervisningen i förskoleklass ska stimulera varje barns utveckling och lärande samt ligga till grund för fortsatt skolgång. Ett av Södra Ängby skolas mål i förskoleklassen är att bevara och utveckla barnets egen nyfikenhet till lärandet. Verksamheten i förskoleklassen pågår under förmiddagstid. Efter skoldagens slut går barnen kvar i Fritids i samma lokaler.

Ansökan till Förskoleklassen sker centralt till Stockholms Stad via en tjänst på nätet. Alla som har barn i åldern för att börja förskoleklass får information om hur det går till via vanlig post.

När ditt barn har fått en plats i vår förskoleklass inbjuder vi dig till ett föräldramöte i förskoleklassens lokaler. Vid detta möte träffar du den ansvarige förskoleläraren. Därefter är du tillsammans med ditt barn välkommen på ett besök för att bekanta er med skolan.

   

Dela:
Kategorier: