Att söka till Förskoleklass!

Har du barn som fyller sex år under året? De kan då börja i förskoleklass vid höstterminens start.

Inför skolsöksperioden skickas en katalog med information från Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad. Du kan läsa mer om hur att jämföra och söka skola på http://www.stockholm.se/sokaskola/

Alla sexåringar har rätt till en plats i förskoleklass. Undervisningen i förskoleklass ska stimulera varje barns utveckling och lärande samt ligga till grund för fortsatt skolgång. Ett av Södra Ängby skolas mål i förskoleklassen är att bevara och utveckla barnets egen nyfikenhet till lärandet. Verksamheten i förskoleklassen pågår under förmiddagstid. Efter skoldagens slut går barnen kvar i samma lokaler.

Ansökan till Förskoleklassen sker centralt till Stockholms Stad och i första hand via en tjänst på nätet. Alla som har barn i åldern för att börja förskoleklass får information om hur det går till via vanlig post.

När ditt barn har fått en plats i vår förskoleklass inbjuder vi dig till ett föräldramöte i förskoleklassens lokaler. Vid detta möte träffar du den ansvarige förskoleläraren. Därefter är du tillsammans med ditt barn välkommen på ett besök för att bekanta er med skolan.